Garázskapu - közel hárommillió autó fut hazánk közútjain, egy-egy nap végén ennyi járművet tesznek le tulajdonosaik, használóik, majd kelnek útra velük ismét másnap.

Hű társ a mindennapokban
Hogy a mindennapi hazaérkezés maga is a pihenést szolgálja, s az elindulás is döccenőmentes legyen, fontos körültekintő döntést hozni a majdani garázskapu kiválasztásakor, s tisztában lenni a garázskapu típusokkal, azok alapvető tulajdonságaival, működési mechanizmusával. Nem kell szakértőnek lenni használatukhoz, ugyanakkor jó, ha képben vagyunk, mielőtt meghozzuk döntésünket a vásárlással kapcsolatban.
A garázskapu otthonunk és mindennapjaink egyik legfontosabb eleme

Garázskapu típusok
Ha a hagyományos, egy vagy kétszárnyú garázskaputól eltekintünk, két fő kategóriába sorolhatjuk a ma használatos, legnépszerűbb és legelterjedtebb típusokat: míg a billenő garázskapuk kaputeste egy elemként, a függőleges zárt állásból a vízszintes nyitottba billen át, a szekcionált garázskapuk vízszintesen osztott lamellái egy sínrendszer vonalát követve mozdulnak el nyitáskor.

Garázskapu kiválasztás szempontjai
A választás során körültekintően kell eljárnunk, számba véve például azt, hogy mekkora tér áll rendelkezésünkre a garázsba történő ki- és beállás során, ki fogja majd leggyakrabban kinyitni a garázskaput (nő, gyermek használja-e majd), valamint hogy házunk homlokzatát milyen típusú és milyen színű, mintázatú garázskapu egészíti ki a legesztétikusabban. Sok más mellett gondolnunk kell a garázskapu hőszigetelésére is: amennyiben garázsunk fűtött vagy a későbbiekben fűtést tervezünk a helyiségbe, nem érdemes a kapu szigetelésén spórolni. Ha gyermekünk garázszenekar tagja, vagy most készülünk dobfelszerelést vásárolni neki, a hangszigetelés sem elhanyagolható szempont. A technikai fejlettségnek köszönhetően napjainkban már igen széles és színes palettáról választhatunk a garázskapu vásárlás során, ne sajnáljuk az időt, hogy tájékozódjunk a kérdésben!

Billenő garázskapu
Szekcionált garázskapu
Redőny garázskapu
Ipari garázskapu 

garazskapu.jpg