Szakkereskedő Szigetszentmiklós

Hőszigetelés

A garázskapuk hőszigetelése különösen a fűtött, közvetlenül a lakóingatlanhoz kapcsolódó (vagy azzal összefüggő alapterületen elhelyezkedő) garázsok esetében jelentős kérdés.
A garázskapu hőszigetelő-képességének mértéke alapvetően két tényezőtől, az üreges szerkezetű, hőszigetelő anyaggal kitöltött lamellák hőtartó, illetve a lamellák között és a kaputest szélén futó gumitömítés légzáró-képességétől függ.

A garázskapu hőszigetelés látványosan hamar megtérülő beruházás. A gyártók különböző beépítési körülményekre szabottan, különböző felhasználási igényekre kifejlesztve eltérő hőszigetelési teljesítménnyel bíró garázskapukat forgalmaznak. Az a hőszigetelő-képesség, mely például egy, napjainkban egyre népszerűbb passzív ház esetében elengedhetetlenül szükséges, egy átlagos otthon esetében gyakorlatilag extrának számít.

A garázskapu hőszigetelés nagyon gyorsan megtérülő befektetés
A garázskapu hőszigetelésével kapcsolatban tisztában kell lennünk azzal, hogy a prospektusokban szereplő értékek bizonyos esetekben nem a beszerelt kapu egészére, hanem csupán az adott típus egyes lamelláira vonatkoznak. Mielőtt a különböző gyártóktól származó adatokat összevetnénk, tisztázzuk (ha lehet, szakember segítségével), hogy az adott mérési értékek mire is vonatkoznak valójában.

Ne feledjük: a hőszigetelést nem centiméterekben mérik!
Attól, hogy egy kaputest vastag, nem biztos, hogy egy fele olyan szélességű, ám minőségi hőszigeteléssel ellátott kapuval felveszi a versenyt. A számszerű adatokkal kapcsolatban nem árt tudni, a gyakorta felbukkanó W/m2K mértékegység azt fejezi ki, hogy a külső és belső hőmérséklet közötti 1 kelvines (1 Celsius-fokos) különbség esetén négyzetméterenként mekkora hőenergia jut át a vizsgált felületen, esetünkben a kaputesten. Az ideális értékek 0 és 2 közötti skálán mozognak a beszerelt kapu egészének hőáteresztő-képességét vizsgálva. Minél kisebb a szám, annál jobb a garázskapu hőszigetelése. A hőszigetelésre egyszer kell költenünk, viszont az annak köszönhetően megspórolt pénz hónapról hónapra megtakarítást jelent a családi kasszában, különösen a fűtési szezonban.

garazskapu-hoszigeteles.jpg

 

 

Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.