Garázskapu - minden, ami számít
Garázskapu információs oldalunk létrehozásának legfőbb célja, hogy minden, a témakörrel kapcsolatos információ megtalálható, elérhető legyen egy helyen. Ezáltal megkönnyítsük, meggyorsítsuk és leegyszerűsítsük a kiválasztás, valamint a vásárlás összetett és gyakorta hosszadalmas feladatát.
A legelterjedtebb és egyben a legnépszerűbb megoldás a billenő garázskapu, mely kedvező mechanikai tulajdonságokkal bír és működése rendkívül egyszerű.
Egy másik, ugyancsak népszerű megoldásnak számít a szekcionált garázskapu, mely helytakarékos beépítést tesz lehetővé és teljes mértékben automatizálható.
Egyre közkedveltebb megoldásnak számít a redőny garázskapu mely a redőnyöknél megszokott elven működik és szintén helytakarékos megoldás.
Üzemek, gyárak esetében ajánljuk a különféle ipari garázskapu fajtákat, melyek korszerű megoldást jelentenek az ipari üzemek nyílásainak zárására.

Automata garázskapu
Napjainkban már teljesen természtes, hogy otthonunkban egy teljesen automata garázskapu működik. Ebben a fejezetben részletesen foglalkozunk a kapuk automatizálásának lehetőségeivel és ismertetjük a működtetéshez szükséges főbb elemeket is, úgy mint: motor, nyitó, távirányító.

Vásárlás, beépítés
Oldalunkon részletesen foglalkozunk az egyes kapu fajták bemutatásával, működésének, működtetésének, automatizálásának leírásával, továbbá hasznos és megszívlelendő tanácsokat adunk a garázskapu vásárlás és a garázskapu beépítés témakörében is.

Betörésvédelem, vagyonvédelem, biztonság
Kiemelten fontos tárgykör a betörésvédelem és a biztonság, hisz számos esetben a garázsajtók jelentik az elsődleges védvonalat otthonunk, értékeink és az utca között. Ezért a biztonsággal és a védelemmel kapcsolatosan is összegyűjtöttük az összes fontos és hasznos információt.

Hőszigetelés
A garázskapu hőszigetelésének kérdése különösen fontos fűtött garázsok, illetve olyan garázsok esetén, melyek közvetlenül csatlakoznak a szintén fűtött lakóingatlanhoz. Mint minden hőszigetelés esetén, itt is egyszer kell megfizetnünk a szigetelés költségégét, azonban hasznát folyamatossan élvezhetjük a fűtésköltségek csökkenésében.

Megjelenés, forma, design
A nyílászárók megjelenésükben, színűkben, formájukban, jelentős mértékben befolyásolják az ingatlan külső megjelenését. Éppen emiatt alapvető tanácsként az javasoljuk, hogy az ingatlan nyílászáróinak beszerzését célszerű egy időpontra időzíteni és az egyes elemeket stílusban, megjelenésben, formában célszerű összeválogatni.

Speciális garázskapu fajták
Napjainkban már egyáltalán nem lehetetlen, hogy egy garázskapu nyitó rendszer napelemmel is működtethető legyen, vagy hogy a kapu vezeték nélküli ujjlenyomat olvasó segítségével legyen nyitható. Mindez ma már elérhető.